Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

САЩ обяви най-вероятния произход на К-19

САЩ обяви най-вероятния произход на К-19

Изтичане от китайската лаборатория в Ухан е най-вероятната версия на произхода на коронавируса. Това мнение беше изразено от заместник-съветника по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп - Матю Потинджър, съобщава Дейли Мейл.

Според него такава теория за появата на епидемията в момента може да се счита за най-надеждна. "Все повече са доказателствата, че лабораторията е най-вероятният източник на изтичане на вируса", каза Потинджър по време на международна онлайн конференция.

Вирусът може да се е "измъкнал" от лабораторията в резултат на авария, каза още той, но не даде повече подробности.

Само преди ден китайският външен министър Уанг И огласи пекинската версия за произхода на коронавируса. Според него пандемията от новата инфекция е причинена от изолирани огнища на различни места по света.

Преди седмици излезе разследване на журналисти от AP, които обявиха, че китайските власти са засекретили всички изследвания и данни за коронавируса. Преди публикуване на каквато и да била информация по темата, трябвало да се получи одобрение от специално назначена комисия, която е подчинена на китайските власти. Според световната агенция Пекин финансира със стотици хиляди долари учени, които изучават произхода на коронавируса.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе