Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Съперник на Обама пак в битката за Белия дом

Съперник на Обама пак в битката за Белия дом

Либертарианската партия на САЩ номинира бившия губернатор на щата Ню Мексико Гари Джонсън за кандидат-президент, съобщи АП. Това на практика е първият официално номиниран кандидат, който ще се бори за Белия дом през ноември.

Джонсън бе кандидат на либертарианците за Белия дом и през 2012 г., когато Барак Обама спечели втория си мандат. Тогава Джонсън взе 1% от гласовете на гражданите. Въпреки това последните проучвания му дават 10% в битката през ноември. 63-годишният Джонсън бе губернатор на Ню Мексико от 1993 до 2003 г. като представител на Републиканската партия.

В началото на ноември той ще се изправи срещу кандидатите на Републиканската и Демократическата партия, които предстои да бъдат официално избрани.

При републиканците вече няма съмнение, че номинацията ще спечели Доналд Тръмп, след като всичките му останали съперници се оттеглиха от надпреварата и прекратиха кампаниите си.

При демократите води Хилари Клинтън, но основният й опонент Бърни Сандърс още не се е отказал да се бори за номинацията.

Тръмп готов за жена вицепрезидент

Кандидатът за президент на републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп може да избере жена за свой вицепрезидент, съобщи ръководителят на изборния му щаб Пол Манафорт. "Има много квалифицирани жени републиканки и някои от тях може да бъдат включени в списъка на претендентите", обяви Манафорт, като уточни, че самият Тръмп е посочил като ключов фактор при подбора на кандидата квалификацията, а не половата или етническата принадлежност.

Тръмп вече събра необходимия брой гласове за партийния конгрес през юли, когато номинацията му трябва да бъде обявена официално.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе