Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Русия отвърна на удара, нови санкции към САЩ

Русия отвърна на удара, нови санкции към САЩ

Министерството на правосъдието на САЩ разпореди конфискуването на два самолета, собственост на руския олигарх Роман Абрамович, като заяви, че те са били използвани в нарушение на санкциите срещу Русия, наложени заради инвазията й в Украйна, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

В съдебни документи министерството заяви, че двата самолета - Boeing 787-8 Dreamliner и Gulfstream G650ER, са били вкарани на руска територия в началото на тази година в нарушение на американския контрол върху износа. 

Русия, от своя страна, отвърна на удара като внесе в черния си списък със санкции 61 американски граждани, между които министъра на финансите Джанет Йелън и министъра на енергетиката Дженифър Гранхолм. Руското външно министерство заяви това в изявление, публикувано днес.

"В отговор на все по-разширяващите се санкции на САЩ срещу руски политически и обществени фигури, както и срещу представители на местния бизнес, в стоп-листата са включени 61 американски граждани сред ръководителите на водещи корпорации, медийни платформи и рейтингови агенции, самолетни и корабостроителни компании, както и отделни служители на Държавния департамент на САЩ, замесени в "злонамерени" руски кибератаки", се посочва в изявлението.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе