Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Самоуби се руският крал на въглищата

Самоуби се руският крал на въглищата

 

Дмитрий Босов, когото тази година сп."Форбс" включи за пръв път сред доларовите милиардери на Русия, се е самоубил в нощта срещу 6 май, съобщиха местни медии. Бизнесът му основно бе с въглища, а личното му състояние бе оценено на 1.1 млрд. долара, поради което бе поставен на 86-о място в руската и 1851-о в световната класация на списанието.

Той е собственик на компаниите "Сибантрацит" и "Востокугль", като първата е генерален спонсор на "Нощната хокейна лига", където се изявява и президентът Владимир Путин, а самият Босов бе нападател под №49.

Двама приближени до него са потвърдили, че той е починал, а източници от органите на реда - че снощи полицията е била извикана в село Усово, където живееше Босов.

През втората половина на 90-те години Босов, който на 27 март стана на 52 години, оглавяваше московското представителство на прочутия конгломерат Trans-World Group (TWG), който тогава контролираше почти половината от руската металургия. От раздробяването на тази структура се появиха имена като Владимир Лисин, Виктор Рашников, Искандер Махмудов и Олег Дерипаска. За Босов остана Красноярският алуминиев завод, но впоследствие той го продаде.

През 2018 г. печалбата на "Сибантрацит" се увеличава със 143%, а клиенти са ѝ някои от най-големите металургични компании в света.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе