Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преслав Борисов: Всяка държава сама решава как да се справи с хуманитарните си проблеми

Преслав Борисов: Всяка държава сама решава как да се справи с хуманитарните си проблеми

Европа винаги е проявявала солидарност към хуманитарни проблеми, но всяка държава сама решава какво конкретно да направи, за да се справи с тях. Така евродепутатът от ГЕРБ Преслав Борисов коментира в Силистра отказът на ЕС да подпомогне финансово страната ни за справяне с бежанската криза.

Преслав Борисов подчерта, че след актуализацията на бюджета правителството разполага с достатъчно средства, за да се справи с бежанската вълна:

Финансирането също е проблем, който го решава всяка една държава и преценява дали тя може и до каква степен може да отреагира. Мисля, че сега управляващите направиха така, че да актуализират бюджета с 1 милиард. Сега, доколкото виждам, се опитват да го актуализират с още 300 милиона. Нека те сами преценят какво да направят с тях, защото засега поне трудно виждаме къде отиват.

Негативните политически процеси у нас пречат на страната ни да договори достатъчно добри условия по европейските програми за следващия програмен период, смята Преслав Борисов. Според него основният проблем са неработещите институции и липсата на обратна връзка за реалните проблеми:

Проблемът е на ниво, че администрацията не трябва да бъде толкова силно свързана с политическата обстановка. В момента се надявам да не пропуснем и тоя шанс. Даже и да падне правителството след това, което и да било то, ние всички ще останем пак като най-бедната държава. Няма никакво значение кой политик. И вече 20 години тоя номер го играем. Някой греши, на изборите го наказват, след това следващия, но държавата отива само и само надолу.

В Силистра Преслав Борисов откри третия си информационен офис.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе