Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Съдбата на малайзийския самолет остава "загадка"

Съдбата на малайзийския самолет остава

Куала Лумпур. Началникът на гражданското въздухоплаване на Малайзия заяви, че съдбата на липсващия самолет на Malaysia Airlines остава "загадка".

Азхарудин Абдул Рахман каза, че длъжностните лица не са изключили отвличане като причина за изчезването на самолета.

Той каза, че всички докладвани наблюдения на отломки от самолета в моретата на юг от Виетнам са непотвърдени.

Полетът на Malaysia Airlines MH370 изчезна от радара преди почти три дни по пътя към Пекин от Куала Лумпур, с 239 души на борда.

Върху версията за разпадане на машината по време на полет, са фокусирани в момента разследващите изчезването в събота на малайзийския авиолайнер, предаде Ройтерс.

Продължава издирването на останки от самолета, но такива до момента не са открити, което според представител на екипа от разследващи подсказва за разпадане на машината във въздуха.

В операцията по издирването на изчезналия "Боинг-777-200" вече участват 40 кораба и 34 самолета от Виетнам, Малайзия, Сингапур, Китай, Филипините и Австралия. Част от роднините на изчезналите пътници на лайнера са настанени в хотел "Лидо" в Пекин, в очакване на новини.

По-рано малайзийският министър на транспорта Хишамудин Хюсеин съобщи, че официално се разглежда хипотезата за терористичен акт. Проверява се самоличността на общо 4-има пътници. За двама от тях се знае, че са използвали крадени европейски паспорти - италиански и австрийски, за да се качат в самолета.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе