Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Късмет или съдба: Мъж преживя 11 септември и "Батаклан"

Късмет или съдба: Мъж преживя 11 септември и

"Батаклан" беше хиляди пъти по-лошо", споделя Матю

За късмет или за лошо стечение на обстоятелствата, мъж разказа как е преживял и 11 септември, когото кулите близнаци в САЩ рухнаха и 13 ноември (атаката в Париж).

36-годишният американец Матю, чиято фамилия не се съобщава от съображения за сигурност, е бил прострелян в крака, докато се е опитвал да избяга от терористичният акт в парижката концертна зала. Тогава 89 души бяха убити след като трима терористи държаха като заложници зрители, дошли на концерт на рок група.

Мъжът разказва, че веднага е разпознал звука от изстрелите в нощта на петък 13-ти. Тръгнал да бяга, за да се спаси, пише бТВ.

Споделя, че паднал на земята след като бил уцелен от куршум в крака. Пропълзявал малки разстояния, затрупан от тела всеки път, когато терористите спирали да стрелят, за да презаредят оръжията си. Щом стигнал до улицата извън залата, той припаднал от изтощение.

Това е вторият път, в който американецът се бори за живота си в терористична атака. 14 години по-рано той е бил в Ню Йорк на 11 септември, когато самолет се разби в сградата на Световния търговски център. „Спринтирах през половин Махнатън", разказва той. „Но това, което преживях в "Батаклан" беше хиляди пъти по-лошо", споделя Матю.

36-годишният мъж бил изключително шокиран и уморен след атаката. Отнело му повече от два часа да се сети какъв е телефонния номер на жена му, за да ѝ се обади и да я успокои, че е жив.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе