Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Съдът решава за ЛиЛана, тя говори от килията

Съдът решава за ЛиЛана, тя говори от килията
  • Певицата и съдружникът й са обвинени в източване на евросредства

Съдът решава дали да остави в ареста певицата ЛиЛана. Лиляна Деянова и  съдружникът й в IT компанията "НоваНор" - Мартин Димитров, са обвинени в източване на евросредства.

ВИЖ ОЩЕ: Ето какво искал да направи Васил Божков с ЛиЛана

Братът на ЛиЛана - Александър Деянов - Скилър, е на свобода срещу гаранция от 100 хиляди лева. От прокуратурата са изменили обвинението на певицата  в по-тежко, но на този етап не е ясно какво е то.

ВИЖ ОЩЕ: ЛиЛана в ареста, брат й-на свобода срещу 100 бона

При обски на офиси на фирми, свързани с ЛиЛана и Димитров, беше иззет куфар с техника. Експертиза ще доказва дали тя е била за подслушване. Днешното съдебно решение ще бъде окончателно.

Междувременно вчера ЛиЛана проговори от килията. В запис, направен в предварителния арест на софийския затвор, ЛиЛана твърди, че атаката срещу нея идвала заради "дързостта да се изправи срещу корупцията в тол системата и в Пътна полиция". По думите й, тя и съдружникът й - Мартин Димитров, се завърнали в България, за да създадат продукти, които да направят света по-добър.

ЛиЛана напомня, че през 2018 г. са били наградени от президента Радев заради приноса им в създаването на приложение за подаване на сигнали за нередности. В изявлението на певицата се казва още, че със съдружника си са пуснали сигнал до прокуратурата за кражби на пари от винетки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе