Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Събитията във Варна и региона на 16 април

Събитията във Варна и региона на 16 април

След успешната си благотворителна кампания по време на коледните празници, доброволците от младежката организация "PTPI - Делфините" успяват да съберат средства, с които да осигурят на десетки незрящи хора така необходимите им бастуни. В знак на благодарност подпомогнатите, заедно с председателя на комисията по рехабилитация в Регионалния Управителен съвет на Съюза на слепите в град Варна, Веселина Стоилова, организират тържество, в което съвестните младежи ще им връчат лично белите бастуни. Така незрящите ще изкажат своята признателност за усилията и старанието на всички помогнали за успеха на тази кампания, а учениците ще могат да усетят по-истински радостта, която са донесли.Тържеството ще се проведе в навечерието на Великденските празници от 14:00 часа в Дома на Културата на слепите, който се намира на ул. "Петко Стайнов" 3.

Среща-разговор  с  Варненския и Великопреславския  митрополит Йоан  ще се проведе  от 14 часа в  концертното студио  на РАДИО ВАРНА.  Срещата е организирана  по  повод  Възкресение Христово.

Ръководството на Административен съд – Варна ще отбележи 135-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция и Деня на юриста - 16 април 2014г. с провеждане на симулативен съдебен процес със студенти – прависти от Варненски свободен университет. Младите юристи, по проект „Студентски практики“, ще разиграят  Касационно производство по наложено с електронен фиш административно наказание „глоба”, по Закона за движение по пътищата.  Симулативният съдебен процес ще се проведе от 11.00 часа.

По случай Деня на конституцията и професионалния празник на българските юристи, Камарата на частните съдебни изпълнители организира „Ден на отворени врати”, в който частни съдебни изпълнители ще отговарят бъзвъзмездно на въпроси на граждани по въпроси на съдебното изпълнение. Инициативата ще се проведе едновременно  в седем града – Варна, Бургас, Габрово, Пловдив, Русе, Стара Загора и София.

Студенти от Юридическия факултет на ВСУ"Ч.Храбър" от първи до пети курс, организират първата си Научна сесия от 14,00 часа в зала 307 на ВСУ. Форумът на бъдещите юристи ще представи пред своите колеги и пред научно жури постиженията си в проучването на проблемите в нормативната уредба и правната теория в областта на гражданското и наказателното право. Панорама на средните училища ще се проведе на в Добрич, от 9 ч. във фоайето на Общинския младежки център „Захари Стоянов”. В изложението ще участват седем професионални и три профилирани гимназии, пет средни общообразователни училища, едно спортно училище и две частни гимназии. Те ще предоставят актуална информация на завършващите седми и осми клас за възможностите, които предлагат в областта на средното образование.

Няколко комисии ще заседават днес  От 11.00 ч. Вр. К “Изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействането му с общинската администрация” , от  12.00 ч.- ПК “Социални дейности и жилищна политика”, от 13 00 ч. ПК “Финанси и бюджет” и от 15.30 ч.есъвместното заседание на ПК “Правна комисия” и  ПК “Младежки дейности и спорт”.

В централата на БСП-Варна на ул. „Македония“ 33, от 10:00 ч. до 12:00 часа с граждани ще се срещне общинският съветник от групата на БСП Януарий Вичев.


Кметът на Добрич Детелина Николова свиква консултация на политическите сили в града за съставите на секционните комисии за провеждане на изборите за Европейски парламент. Срещата ще е от 11 ч. в малката заседателна зала на кметството.


Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО организира приемен ден в  Силистра. Всички клиенти, които желаят да се запишат за среща, могат да го направят, като се обадят на денонощния телефон: 0700 161 61 или изпратят сигналите си на електронния адрес на компанията: service@energo-pro.bg

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе