Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Руските служби с пълен контрол над интернет

Руските служби с пълен контрол над интернет

Москва. Руските служби готвят пълен контрол над интернет трафика в страната. Така потребителите ще се окажат "под шапката" на ФСС (Федерална служба за сигурност), която ще задължи интернет доставчиците да записват и съхраняват данните им, предаде Нюзру.

До края на годината в Русия ще влезе в сила заповед на Министерството на съобщенията и масовите комуникации, според която спецслужбите ще получат пълен достъп до данните на интернет потребителите, включително телефонните номера, IP адресите, имената на профилите и електронните адреси на гражданите. Под контрол ще попаднат лицата, регистрирани в социалните мрежи, потребителите на чат-услугата ICQ, както и ползвателите на интернет телефония.

Проектът на заповедта, който бе подготвен още през пролетта, неотдавна беше предварително съгласуван с ФСС и сега трябва да мине през правосъдното министерство, съобщи в. "Комерсант", цитирайки източници от сектора на телекомуникациите. Именно интернет доставчиците ще бъдат задължени да съдействат на спецслужбите, като снабдят мрежите си със специално оборудване за запис и съхранение на интернет трафика. Всички те ще трябва да направят това до 1 юли 2014 година.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе