Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Руски самолет със 78 души се запали във въздуха

Руски самолет със 78 души се запали във въздуха

Пътнически самолет по линията Москва — Мурманск се запали във въздуха, но успя да направи екстремно кацане на летище Шереметиево в руската столица. На борда у имало 78 пътници, които са евакуирани.

Поне шестима от тях са пострадали и са откарани в болница, предаде РИА Новости. В социалните мрежи обаче се появиха информации за десет жертви, но засега те не са потвърдени. Друг източник твърди за един загинал и десетина пострадали.

Неизправо електрообрудване е най.вероятната причина за появилите се пламъци на борда на машината на компания "Аерофлот" Сухой Суперджет 100.  Друга версия е самолетът да е бил ударен от мълния.

Машината е излетяла около 18 ч. московско време от Шереметиево за Мурманск, направила е няколко кръга над Московска област и рязко започнала да намалява височина. Пилотът поискал аварийно кацане и около 18.40 той се приземил, при което един от двигателите се запалил.

Още преди да пристигната спасителните служби паникьосани пътници са хукнали да скачат от горящия самолет. Въпреки намесата на пожарните коли машината изгоря почти напълно.

 

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе