Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Русия затваря държавните си граници

Русия затваря държавните си граници

Премиерът на Русия Михаил Мишустин нареди от понеделник да бъдат затворени изцяло държавните граници. Това се налага поради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус в страната. Постановлението за затварянето на държавните граници е публикувано на сайта на руското правителство.

В постановлението се посочва, че временно се ограничава движението през автомобилните, железопътните, пешеходните, речните и смесените гранични контролно-пропускателни пунктове.

Затваря се също така сухопътната граница с Беларус. Ограничението не важи за дипломатите, шофьорите на тежкотоварни камиони, екипажите на речни плавателни съдове и локомотивните бригади на международните железопътни линии.

В петък бяха временно прекратени всички редовни и чартърни международни полети. Президентът Владимир Путин обяви идната седмица за неработна и препоръча на гражданите да останат по домовете си.

Затворени са ресторантите, търговските центрове и големите паркове. Продължават да работят хранителните магазини, аптеките, бензиностанциите и банките.

Официално регистрираните случаи на Covid-19 в Русия са 1264. Осем души са починали от заболяването, а 49 са се излекували.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе