Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Русия спира поддръжката на българските МиГ-29

Русия спира поддръжката на българските МиГ-29

Русия спира поддръжката на българските МиГ-29. "Условията, предложени от РСК „МиГ" са доста по-изгодни за България от икономическата гледна точка". Това пише в писмо от генералния директор на РСК „МиГ" до извънредния и пълномощен посланик на Руската Федерация у нас Юрий Исаков, изпратено до „Фокус" от Посолството на Руската Федерация.

„Ценовите параметри, предложени от полската и руската страни за ремонт на двигателите, са много близки. Полша е готова да удължи ресурса на двигателите срещу 1 023 000 евро, РСК «МиГ» на свой ред – срещу 1 050 000 евро", пише още в писмото.

Русия беше готова да гарантира на България ресурса от 500 полетни часа срещу горепосочената сума, а Полша – едва 350. Тоест горепосочената сума в случая на работа с Полша на ВВС на България ще им се наложи да платят почти два пъти по-често.

„Въпреки този случай, който предизвиква у нас чувство на дълбоко съжаление, изхождайки от традицията на многовековното приятелство между Русия и България, все пак се надяваме да изградим взаимноизгодно сътрудничество, което да се базира върху международното право", става ясно от писмото.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе