Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Русия праща лекари и оборудване в Ломбардия

Русия праща лекари и оборудване в Ломбардия

 

Италия публикува новите данни на заболелите и загинали от COVID-19. За съжаление, се оправдаха очакванията, че днес ще има нов антирекорд на брой на заразени и починали. За последните 24 часа починали са 793 души, а са 6557 са диагностицирани с COVID-19. Това е най-голямото увеличение на болни за един ден. В най-засегнатата област – Ломбардия, броят на починалите е 546, а новите заразени са 3251.

С всички доказани случаи в Италия те станаха 53 578 души, като от тях починали са 4825, а оздравели 6072 души. Броят на активните случай е 42 681, от които в тежко състояние 2857 души.

В същото време германският депутат от „Алтернатива за Германия“ Улрих Ойме се е обърнал към Русия с писмена молба да помогне за борбата с коронавируса в Италия. Писмото е предадено на главния редактор на радио „ Говорит Москва“ Роман Бабаян, който огласи съдържанието му.

„Днес господин Паоло Гримолди, депутат, член на ръководството на партия "Северна лига" в Ломбардия, се обърна към нас в групата WhatsApp с отчаяна молба за помощ. По тази причина аз се обръщам с молба към вас да проверите дали може Русия да помогве на Ломбардия“, пише в писмото.

Германският депутат казал още, че болниците в този район се намират в критично състояние и имат остра нужда от допълнителни лекари и сестри, както и апарати за обдишване.

По-рано хирург от една от болниците в Бергамо каза, че няма почти никакви инструменти, а само защитни облекла.

Паоло Грималди е преди години създаде в Камарата на депутатите междупартийна група, наречена "Приятелите на Путин", по информация на Гласът на Русия.

Малко по-късно тази вечер руският президент Владимир Путин е позвънил на италианския премиер Джузепе Конти и му е обещал помощ срещу вируса, съобщи ТАСС, цитирайки официално съобщение от Кремъл.

Русия планира да изпрати медици, които да помогнат на италианските си колеги, работещи в най-заразените райони. Освен това Москва праща защитни средства, медицинско оборудване мобилното оборудване „КамаЗа“ за цялостна аерозолна дезинфекция.

Всичко това Путин каза, че вече е уточнено с Министерството на отбраната и ще кацне в Италия с руски военни самолети..

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе