Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Роми бият полицаи, 3-има са задържани за 24 часа

Роми бият полицаи, 3-има са задържани за 24 часа

Роми биха полицаи в Ихтиман. Трима души са задържани в районното управление на МВР в града заради агресия и възпрепятстване на полицейски действия. Това станало, след като автопатрул се опитал да спре мерцедес, който криволичел по улица в Ихтиман.

Шофьорът не се подчинил, демонстративно дал газ и отпрашил в посока кв. „Изток". Униформените го подгонили. Когато го настигнали, беглецът отново не се подчинил. Нещо повече - вместо да спре, блъснал странично полицейската кола, деформирайки напълно цялата й лява страна. След това шофьорът отново избягал. В преследването му се включили допълнителни екипи на районното управление. Така автомобилът на нарушителя бил установен пред частен адрес.

Щом полицаите пристигнали на мястото, роми от квартала ги обградили и започнали да налитат на бой. Нанесли рани по лицата на служителите на реда, скъсали униформите на двама от тях. Схватката дала възможност на 23-годишния шофьор беглец отново да избяга и да се укрие.

За срок до 24 часа са задържани двама мъже и жена. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 270, ал.1 и чл. 325, ал.2 от НК. Действията по разследването продължават.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе