Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Решетки за "сървайвър" - рекетьор

Решетки за

Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Марчо Марков, обвинен на 21 ноември 2017 г. от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за изнудване, действала в Перник и Кюстендил.

Решението е окончателно, Марков бе задържан с белезници в съдебна зала, съобщиха от спецпрокуратурата.

На 23 ноември 2017 г. първата инстанция наложи на обвиняемия "Домашен арест", като се аргументира с по-ниския интензитет на престъпна дейност в групата и чистото му съдебно минало.

Същата мярка за неотклонение с идентични мотиви бе наложена на Кирил Петков. Останалите трима участници в групата бяха задържани. Специализираната прокуратура протестира определението на съда по отношение на Марков.

На делото на втора инстанция Апелативна специализирана прокуратура поддържа протеста с мотивите, че Марков е бил в наказателната бригада на групата и приближен до нейния ръководител, че има опасност да въздейства върху свидетели и срещу него има още три висящи наказателни дела.

Марков е сред обвиняемите по делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата (за стрелбата срещу Димитър Желязков-Митьо Очите в „Слънчев бряг"), което на 8 ноември 2017 г. бе внесено с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд. Той е обвиняем и по други две дела (с внесени в съда обвинителни актове) на Софийска районна прокуратура.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе