Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

РЕШЕНО: Путин и Тръмп се срещат във Виетнам

РЕШЕНО: Путин и Тръмп се срещат във Виетнам

Президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне с американския лидер Доналд Тръмп на регионален форум във Виетнам този уикенд. Това потвърди руското външно министерство, цитирано от местни медии. Първата среща между двамата бе в кулоарите на Г-20 в Хамбург през юли. Тогава те постигнаха съгласие за частично спиране на огъня в Сирия, а също така за сформиране на работна група за киберсигурност.

По-рано Тръмп каза, че по време на визитата си в Азия планира да се срещне с Путин във Виетнам, за да поиска помощ за предотвратяване КНДР да се сдобие с ядрени оръжия. Вчера външният министър Сергей Лавров потвърди, че Путин и Тръмп ще се срещнат в кулоарите на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество. "Президентът Путин е готов за това, американците знаят", каза Лавров, цитиран от Интерфакс. Той поясни, че с държавния секретар Рекс Тилърсън ще обсъдят Северна Корея, Сирия, Ирак и Украйна по време на форума.

Вчера Тръмп пристигна в Китай на официално посещение, което е част от азиатската му обиколка. Президентът ще остане в страната 48 ч. и ще има няколко срещи с китайския лидер Си Дзинпин. След като заедно с първата дама Мелания, Си и китайската първа дама Пън Лиюан разгледаха Забранения град в Пекин Тръмп заяви, че си прекарва страхотно. Там те присъстваха на музикална и танцова програма, в която участваха ученици по оперно майсторство, облечени в традиционни китайски оперни костюми. След края на програмата учениците приветстваха Тръмп с думите: "Добре дошли в Китай! Ние ви обичаме".

Преди да замине от Сеул в Пекин президентът на САЩ заяви, че според нето 7 ноември - датата, на която се отбеляза годишнината от Октомврийската революция в Русия, трябва да бъде обявен за национален ден на жертвите на комунизма, предаде Франс Прес.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе