Извънредни новини

Реми в Ловеч запази интригата за титлата

Реми в Ловеч запази интригата за титлата

Ловеч. След 90-минутна игра в Ловеч, която не изобилстваше на любопитни моменти особено през първата част, отборите на Литекс и Лудогорец направиха нулево реми в дербито от 35-ия кръг на А група, което запази интригата в първенството.

През вторите 45 минути се забеляза оживление в редиците и на двата състава, като положения се разкриха и пред домакините от Ловеч, и пред разградчани, но така и не се стигна до попадение.

Още в самото начало на мача Литекс имаше възможност да поведе, но нито един от тримата футболисти, които бяха оставени сами, не успя да засече топката. В 38-ата минута Том подаде към Армандо Ваюши, който от добра позиция действа нескопосано и не успя да уцели топката.

Втората част стартира с инфарктно положение пред вратата на "орлите". Йордан Минев направи глупаво нарушение точно на границата на наказателното поле. Зад топката застана Том, който стреля прецизно, но Владислав Стоянов показа висока класа и изби в корнер.

В 65-ата минута българският шампион за първи път застраши сериозно вратата на "оранжевите". Козмин Моци се озова на добра позиция и без да се бави отправи силен изстрел, който бе спасен със сетни усилия от Илко Пиргов.

В 69-ата минута Ешпиньо изведе на чиста голова позиция Михаил Александров, който пропусна златен шанс да осигура преднина на своя тим. Крилото на "зелените" потърси силата, вместо насочващия удар и сбърка.

В 76-ата минута Армандо Ваюши тръгна заплашително от ляво по атаката на „оранжевите", като навлезе в наказателното поле. Последва съприкосновение между него и Кайсара, който тръгна да чисти. Ваюши падна, а домакините имаха претенции за дузпа. Главният съдия обаче посочи играта да продължи.

До края на срещата двата състава се хвърлиха в опит да търсят трите точки, но това не се случи и така си „стиснаха ръцете", като си поделиха по точка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе