Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Рекордните 712 кг хероин са хванати на Капитан Андреево

Рекордните 712 кг хероин са хванати на Капитан Андреево

Рекордна за българската митница пратка от 712,574 кг хероин на стойност по цени за съдопроизводството 46 317 милиона лева, е задържана на ГКПП "Капитан Андреево". Това обявиха на съвместна пресконференция на пункта окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и директорът на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" в Агенция "Митници" Георги Георгиев.

Товарът е бил открит в товарните отсеци на два камиона с иранска регистрация, а по случая за 72 часа са задържани двамата шофьори - също ирански граждани, каза Иван Стоянов. По негови думи тировете с високорисковото вещество в особено големи размери са били разкрити на 27 септември вечерта и на следващия ден - 28 септември.

Днес представителите на Агенция "Митници" и прокуратурата показаха рекордното количество пакети, намерени в камионите. В първия камион са открити 350 кг хероин, а във втория - малко повече. Дестинацията на транспорта е била от Иран за дружество в Австрия, уточниха разследващите.

Заради плоскостите, които са плътни, рентгенът на митницата не е успял да го засече. Камионите са били подложени на проверка по метода анализ на риска и тогава наркотикът е открит.

„Хероинът е бил укрит по абсолютно идентичен начин в товарите и на двата камиона. Те са превозвали палети със строителни плоскости, като хероинът е бил опакован и поставен между самите плоскости, които са били плътно слепени", обясни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Липсват данни за наркоканал. Продавачът на легалната стока от двата камиона е бил един и същ, както и купувачът, поясни прокурор Стоянов. Задържаните шофьори засега не са направили признания за участие в трафика. Най-вероятно в понеделник ще бъде мярката им за неотклонение, като Хасковската окръжна прокуратура ще иска най-тежката мярка "задържане под стража", подчерта Стоянов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе