Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Спряха рекордна пратка прекурсор за производството на 150 млн. амфетамини

Спряха рекордна пратка прекурсор за производството на 150 млн. амфетамини

Хасково. Рекордно досега количество прекурсор за производство на амфетамин беше спряно от служителите на Митница Свиленград.

Съставката APAAN е била превозвана в български камион, пътуващ по маршрут Турция- България. Шофьорът на камиона подал документи, че превозва водоразтворими багрила. Въпреки това обаче последвала обстойна проверка, при която митничарите засекли във возилото пет различни стоки. Едната от тях била прах с бледожълт цвят, напълнен в необозначени бидони. Поради съмнение, че превозваните вещества се различават от декларираните, от тях е взета проба, която е изследвана в Централната митническа лаборатория.

Резултатите от лабораторния анализ показват, че веществото е прекурсор за производство на амфетамин. Задържано е рекордното количество от 940 кг. с цена близо 100 000 лв. Количеството е достатъчно за производството на 150 000 000 таблетки амфетамин.

Това е най-голямото количество APAAN, задържано някога от българските митнически служители. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе