Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Аладин Харфан: Сред рекетьорите в БАБХ има и служители от пловдивската дирекция

Аладин Харфан: Сред рекетьорите в БАБХ има и служители от пловдивската дирекция

След сигнал за рекет на инспектори от Агенцията по безопасност на храните от страна на фирма „Аладин фуудс” и отстраняването на директора на Агенцията проф. Пламен Моллов, от фирмата продължиха с разкритията за корупционната схема.  


„Скандалът за рекета от страна на Агенцията по безопасност на храните се разрастна днес след обед, когато от фирма „Аладин фуудс” обявиха и имена на инспектори, които според тях са участвали в корупционната схема. 

Смяната на Пламен Моллов като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните не означава, че корупцията там е спряна, защото много служители на различни нива участват в корупционните схеми. Около това мнение се обединиха две фирми от хранително-вкусовия бизнес и председателят на Националната асоциация на млекопреработвателите Богдан Борисов. 
Аладин Харфан, основател на "Аладин фуудс" ООД , която подаде сигнал срещу Агенцията по храните и лично срещу проф.Моллов за искана "такса спокойствие", рекет и тенденциозни проверки, отново каза, че във фирмата му не е имало нарушения, които да я поставят в графата на високорисковите предприятия. 
От хранителната фирма са подали сигнал до прокуратурата и настояват освен уволнението му проф.Моллов "да бъде разследван, съден и осъден". Те обявиха, че продължават борбата с корупцията в Агенцията и апелираха към всички засегнати от рекета фирми да ги подкрепят в тази борба.
Аладин Харфан каза, че ще има днес среща с новия изпълнителен директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, за да му посочи хората, които извършват рекет. Това били служители от централното управление на Агенцията в София и от регионалната дирекция в Пловдив. 
Богдан Борисов посочи, че фирми, членуващи в Националната асоциация на млекопреработвателите в Разград, Шумен, Търговище и Силистра също са се оплакали от такса спокойствие, изисквана им от служители на БАБХ. Пред Радио Пловдив шефът на Регионалната агенция по храните Николай Петков потвърди, че е правена проверка в „Аладин фуудс”, но отказа коментар за резултатите от нея.Интервю с Александър Блажев, изпълнителен директор на "Аладин Фуудс" може да чуете в звуковия файл.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе