Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Демократ разсмя Тръмп: Щял да търгува Аляска

Демократ разсмя Тръмп: Щял да търгува Аляска

Един от най-големите ястреби на Демократическата партия – Адам Шиф, който е ръководител на групата, които играят ролята на прокурори в процеса по импийчмънта на президента в Сенета, изумил конгресмените с предположение, че Доналд Тръмп може да преотстъпи Аляска на Русия като срещу това си осигури втори мандат по време на изборите, пише Breitbart.

По думите на бившия прокурор на Калифорния, ако Тръмп бъде оневинен, това щяло да го подтикне към неприемливи за страната действия. „Тръмп може да предложи Аляска на руснаците и в замяна да иска подкрепа за изващите избори“, казал конгресменът, който по-късно дал и още воля на въображението си като предположил, че Тръмп може да предостави управлението на страната през следващия си мандат на зет си.

Паметта на Шиф най-вероятно му е изневерила, иначе би трявало да си спомня, че продажбата на Аляска е подписана на 16 декември 1866 година от император Александър Втори, след одобрение на министърна на финансите и на морето, а също така в присъствието на американския посланик в Русия Едуард Стекл. Договорът е за продажбата на милион и половина хектара руска територия на Америка за цената от 7 200 000 долара. Сумата може да е символична, но ситуацията тогава е била критична за руснаците, можело и това да не получат.

Гласуването по импийчмънта в Сената започва в 16.00 чака на 5 януари(23.00 часа българско време)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе