Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Разследват Льо Пен за укрити данъци

Разследват Льо Пен за укрити данъци

Жан-Мари и дъщеря му Марин подали неверни декларации, заплашва ги 3 . затвор

Френските правосъдни власти започнаха разследване на имотните декларации на крайнодесните политици Жан-Мари льо Пен и дъщеря му Марин по подозрение, че са неверни, съобщи Франс Прес.

Върховният комитет за прозрачност на публичния живот, който огласява финансовото състояние на политиците, обяви, че съществуват "силни съмнения за пълнотата, точността и искреността на имотните им декларации поради очевидно занижената оценка на някои недвижими имоти, притежавани съвместно от Жан-Мари льо Пен и Марин льо Пен". Има също и съмнения, че Жан-Мари не е включил някои движими имоти в декларацията си, включително банкова сметка в Швейцария и златни кюлчета.
Френският финансов орган оценява, че двамата са занижили състоянието си с една трета - около 1 млн. евро в случая на Жан-Мари и стотици хиляди евро в случая на дъщеря му.

За подобни нарушения френският закон предвижда глоба до 45 000 евро и затвор до три години, както и забрана за заемане на изборна длъжност за срок от 10 години. И двамата Льо Пен категорично заявиха, че ще обжалват пред Държавния съвет (най-висшата административна съдебна инстанция във Франция) решението за започване на разследване. Марин заяви, че това е още един пример за "скандалното и систематично желание да я унищожат".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе