Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Разкриха мистерията със семената от Китай

Разкриха мистерията със семената от Китай

 

Тайнствените семена от Китай, които подлудиха няколко държави по света се оказаха, че нямат за цел да отровят хората, а да вдигат рейтинги на онлайн-магазини.

Вчера САЩ, Великобритания, Канада, Нова Зеландия и Портулагия пропищяха, че жителите им получават мистериозни пратки с бели и черни семена по пощата, а клеймото е от Китай.

Америка предупреди хората си да ги унищощават, а не да ги садят, защото може да носят болести. Същото направи и Великобритания. Една жена обаче реши да не спази забраната, а после каза, че нищо не е поникнало.

Паниката се засили след като се изясни, че на пратката е записано, че съдържа играчки и бижута, а вътре имало само семена.

Земеделското министерство на САЩ обаче днес разкри тайната – оказа се, че това са семена за засаждане главно на горчица, розмарин, лавандула и рози, които вече са изследвани и няма нищо опасно, пише The Business Insider.

Независимо, че пакетите предизвикаха огромна паника в страните, оказа се, това е дело на мошеници в Китай. Измамници – продавачи от китайски интернет-магазини измисли схема, за да вдигат рейтинги. Фалшивият купувач поръчвал стоките и показвал фалшив адрес извън Китай, а след получаване на проследяващия код, който указвал получаване на неподозиращия получател на пратката, пишел положителен отзив. Като правило, собствениците на онлайн магазини изпращали вместо реални стоки, нещо ненужно и евтино, като семена.

Китайците, които вчера обясняваха, че стоките са с фалшив бандерол и няма как да тръгват от Поднебесната империя, днес биха отбой и заявиха, че ако им се върнат пакетчетата, ще сътрудничат на разследванията на западните страни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе