Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Разкриха депо за контрабандни цигари

Разкриха депо за контрабандни цигари

Велико Търново. Полицаи от старата столица разкриха депо за складиране на контрабандни цигари в което са били скрити 740 000 къса папироси. Стоката е иззета от служители на ОДМВР – В. Търново. Предотвратени са щети за бюджета в размер на около 277 500 лв.

Контрабандата е била разкрита в хода на провелата се във вторник специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол от служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР – В. Търново и РУП – Павликени, в старата столица е извършена проверка на лек автомобил "Тойота", управляван от 35-годишния Б. Н. от В. Търново. С него в колата бил и 28-годишният К. Я. от същия град, неизвестен на полицията.

В багажника на автомобила полицейските служители се натъкнали на два мастер бокса с общо 20 000 къса цигари от марките «Паладиум» и «Дива». При последвало претърсване в хале на ул. "Никола Габровски" във В. Търново и намиращ се в него товарен автомобил «Ивеко» са иззети още 72 мастер бокса контрабандни цигари от същите марки.

Цигарите и камиона са иззети. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки за 24 часа. По случая в ОДМВР – В. Търново е започнато досъдебно производство. Работа по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.

Безбандеролни цигари иззеха вчера и служители на РУП – Елена. В хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в Златарица е извършена проверка на 42-годишният К. З. от същия град, известен на полицията и осъждан за кражби. В него униформените установили и иззели 60 къса цигари. Материалите по случая са подготвени за налагане на административно наказание.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе