Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Разказ на очевидец за драмата в Калининград

Разказ на очевидец за драмата в Калининград

В центъра на Калининград, близо до Централния пазар, гъмжи от полиция, на улицата лежи карабина минути след трагедията, в която заради неясни бизнес отношения мъж и жена, която е била бременна,  бяха разстреляни  като кучета, 13-годишния им син е в болница, а убиецът след опит за самоубийство почина на път към реанимацията.

Вадим Янголенко и Даря Ефимова, които са търгували на пазара, са починали на място. Синът им е вън от опасност, но детски психжлози още се опитват да го извадят от шока. Убиецът е 62-годишен Бахрамов Ф, който също е бил продавач на пазара.

Малко по-късно в местния сайт „Нов Калининград“ се появи изповед на очевидец на стрелбата. Това е студент в местния университет, който успял да изтръгне карабината от ръцете на убиеца, но за жалост това е станало след смъртта на семейството.

Ето какво разказва младежът:

„Минавах по улицата, чух стрелба, 3-4 изтрела. Видях мъж да бяга, а друг да го гони. След стрелбята мъжът се строполи върху една кола и докато стигна до него, чух как жена плаче откъм съседен автомобил. Коляното й кървеше, тя ме викаше. Исках да й помогна, хукнах към нея, но тогава чух зад гърба си серия от изстрели и се спрях. Когато погледнах отново съм жената, тя беше мъртва. След 2-3 секунди чух още един изстрел – мъжът с карабината се опитваше да се самоубие. Изтичах до него, успях да взема оръжието му, застанах на 3 метра от него и го взех на прицел с оръжието му. Беше още жив, дишаше.

След близо минута дойдоха полицаите, аз сложих оръжието на земята и се отместих от мястото на престъплението“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе