Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Ваксините срещу „син език“ ще са достатъчни в Силистра и Разград, в Търговищко чакат нова доставка

Ваксините срещу „син език“ ще са достатъчни в Силистра и Разград, в Търговищко чакат нова доставка

„Ваксините срещу „син език“, с които разполагаме, ще са напълно достатъчни”, увери д-р Себахтин Халид - директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра. „От първоначално доставените 48 хиляди дози сме използвали около 44 хиляди, а оставащите ще стигнат за неваксинираните животни“, допълни д-р Халид. Според него, кампанията в Силистренско ще приключи след няколко дни.
„Почти всички животни в Разградско също вече са ваксинирани“, каза д-р Илиян Драмалиев - директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Разград. „Получените 40 хиляди дози ще са напълно достатъчни“, увери той.

Получените 30 хиляди дози ваксина срещу „син език” в Търговищко са приключили още на 26 март. Това съобщи за Радио Шумен д-р Емил Зафиров - началник отдел „Здравеопазване на животните“. Необходими са още 16 370, за да се ваксинират 100% от животните. „Заявили сме бройката, която ни е необходима, и очакваме допълнителните количества“, каза д-р Зафиров. „Създали сме организация за незабавно продължаване на кампанията“, допълни той.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе