Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Грузия раздвоена: Мрази  Русия, но иска туристите й

Грузия раздвоена: Мрази  Русия, но иска туристите й
  • Чаят за руснаци с 20% такса "Абхазия и Южна Осетия"

  • Хотелиерите изчислиха загуби за $750 млн., след като Путин забрани полетите и препоръча на турагенциите да прекратят ваканциите

На 21 юни президентът Владимир Путин подписа указ, с който се забранява на руските авиокомпании да извършват въздушни полети на граждани от Русия до Грузия и обратно от 8 юли. Като се има предвид, че тази година руските туристи представляват най-големият туристически поток в закавказката република, закриването на полетите в разгара на сезона може да има изключително неприятни последствия за грузинската икономика. Указът беше подписан, след като грузинският президент Саломе Зурабишвили, на фона на протестите в Тбилиси, нарече Русия "враг", заявявайки, че Москва е заинтересована от социално разделение на страната. Министър-председателят Дмитрий Медведев пък отвърна, че изказването й е непрофесионално.
-----------------


На 20 юни десетки хиляди протестиращи се събраха пред парламента в грузинската столица Тбилиси, след като руският депутат Сергей Гаврилов се обърна към грузинските си колеги на руски език. Гаврилов бе начело на руска работна делегация за насърчаване на отношенията между законодателите в православния свят. "Те нахлуха в залата, нападнаха трибуната. Направихме почивка, започнаха да ме търсят, късаха знамена и документи, поливаха с вода портрети на Путин", разказва руският политик, като обяснява, че грузинската страна го е поставила на това място "според протокола при подобни събития".Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе