Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

В Силистра раздадоха наградите за добри дела "Рицар на доброволчеството"

В Силистра раздадоха наградите за добри дела

За втора поредна година в Силистра бе връчен призът "Рицар на добротворчеството". За добрите си дела през годината бяха отличени 14 силистренци с различни професии. Голямата награда получи инж. Георги Чонов. Той е роден в Силистра, но понастоящем живее в Русе. Участвал е в много от важните за града инфраструктурни проекти и продължава да помага, каза Лилия Маркова от инициативния комитет по номинациите:

Има какво да се направи. Светът е безкрайно лош, безкрайно озъбен, безкрайно свиреп и нещата, които се случват около нас, задължително трябва да събудят доброто у нас, за да ни има, за да се съхраним като хора.

Сред номинираните са треньорът по джудо Неделчо Цветков, предоставил тренировъчната си база на деца без финансови възможности, музикантът Велико Великов, който обучава деца да свирят на български народни инструменти, фармацевтката Уляна Коева, която дари лекарства на болно момче, както и библиотечният специалист Мануела Енчева, платила безвъзмездно семестриалната такса на беден студент.

Ето какво сподели треньорът Неделчо Цветков за номинацията си:

Понякога в ежедневието, в което има доста негативи, забравяме за доброто. И такива неща, особено когато идват от децата, ни показват, че доброто съществува, че то е част от нашия живот и трябва да се научим да го виждаме и да го поощряваме.

В инициативния комитет по номинациите участват и децата от традиционните за град Силистра летни клубове по интереси. Как според тях се познава добрият човек:

Добрият човек носи една усмивка, която не е надменна, а истинска. Той прави добро без отплата, не иска нищо насреща, готов е да направи всичко за доброто.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе