Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Разбиха оранжерия за отглеждане на канабис

Разбиха оранжерия за отглеждане на канабис

За срок до 24 часа е задържан 26-годишен софиянец

Вчера, криминалисти от Кюстендил, в партньорство със служители от сектор „Наркотици" от ГД „Национална полиция" и от СДВР, предприели процесуално-следствени действия в къща в с. Горна Козница, ползвана от 26-годишния Д.Д. Софиянецът бил в полезрението на полицията от няколко месеца.

В помещение, обособено като оранжерия, те открили действащ климатик, вентилатори, филтри, лампи, въздухоотводи. Иззети са вана с разсад, буркани със съцветия, вакуумирани пликове със суха листна маса. При полевия наркотест листната маса, съцветията и откритите семена са реагирали на канабис. Конфискувани са и кашони с оборудване за изграждане на лаборатория за отглеждане на канабис, както и торове, благоприятстващи отглеждането на тези растения. В къщата са намерени също боен пистолет с патрон в цевта, пълнител със седем бойни патрона и два с по осем, две ловни пушки, детайли от боен пистолет и 19 боеприпаса.

Д.Д. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа в ареста на РУ - Бобов дол. По случая е започнато досъдебно производство, уведомена е Районна прокуратура - Дупница.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе