Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

40 ранени при паника от атентат във Франция

40 ранени при паника от атентат във Франция

Десетки души пострадаха в неделя вечерта в курорта Жуан-ле-Пан на френския Лазурен бряг, съобщиха световните агенции. Инцидентът станал след непредвидено възникнала паника от избухването на фойерверки, хвърлени от лек автомобил. Клиенти, които седели на масите пред заведенията, се втурнали да се се скрият вътре, а голяма група хора, връщащи се от плаж, помислили, че има атентат. Те хукнали панически, настанал пълен безпорядък.

Пожарникари и линейки веднага пристигнали на място, за да окажат помощ на пострадалите, а полицията блокирала центъра на града. Местно радио съобщи, че близо 40 души са ранени в курорта, известен с международния джаз фестивал и нощните си барове.
Междувременно един от терминалите на летището на южния френски град Ница бе евакуиран частично заради подозрителен багаж, предаде ТАСС, като се позова на местния в. "Нис Матен". Той бил открит тази сутрин в зоната за пристигащи полети на френската авиокомпания "Ер Франс". Районът бе отцепен от полицията. Достъпът на автомобили до терминала бе забранен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе