Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачен петък с леки ръмежи

Облачен петък с леки ръмежи

Утрото в петък ни посреща със студено време, лек вятър и ръмеж.

Според данните на НИМХ към 5.00 часа термометрите във Варна са отчели 3°. Същата е температурата на нос Калиакра, както и в Шабла и Карнобат. С градус са по-високи сутрешните стойности на юг към Бургас и Ахтопол. В Шумен, Русе и Силистра е 1°, а в Добрич - 0°. Единствено в Разград температурите са отрицателни - минус 1°. Там има поледица и намалена видимост до 200 метра. Мъгла на 600 метра има и в Русе.

На много места пътните настилки са мокри. Падналите количества дъжд през нощта са между 1 и 3 мм, а най-много са в Шабла - 10мм.

Все още продължава да превалява слабо в Силистра, Добрич и Бургас. Силен вятър от север-северозапад духа в района на нос Емине, а поривите му достигат до 19 м/сек.

Атмосферното налягане във Варна е 1020 хПа, което е по-високо от средното за месеца и ще се колебае.

Относителната влажност на въздуха е 88%.

Днес ще остане облачно, с прекъсвания ще има ръмежи или ще превалява слаб дъжд, на места във вътрешността на Североизточна България дъжд и сняг, има условия за поледици и заледявания!По-късно през деня преваляванията ще спират. По Черноморието ще духа умерен, по носовете до силен вятър от север-северозапад, който постепенно ще отслабне. Минималните температури ще са между -2 и 3 градуса, дневните температури ще са само с 1-2 градуса по-високи, максималните между 1 и 6 градуса, за Варна около 5 градуса.

Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на морската вода 9-10 градуса.

Изгрев на Слънцето за Варна в 7 часа и 38 минути, залез в 16 часа и 56 минути. Продължителност на деня – 9 часа и 18 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /18.2°/е измерена през 1998 година, а най-ниската /-16.0°/ през 1972 година.


По публикацията работи: Иван Барбов

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе