Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Еди Рама: Борисов е Меркел на Балканите!

Еди Рама: Борисов е Меркел на Балканите!

Борисов е Меркел на Балканите!

Това сравнение с германския канцлер направи премиерът на Албания Еди Рама, впечатлен от изказването на българския министър-председател Бойко Борисов на инвестиционния форум за Западните Балкани. Конференцията се провежда в Лондон.

Инвестиционният форум е в централата на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Лондон. Той бе открит от председателя на ЕБВР Сума Чакрабарт и българския премиер Бойко Борисов. В конференцията участват лидери от всички страни от региона.

В словото си Борисов изтъкна, че ако Балканите нямат добра инфраструктура и добър и бърз интернет, инвеститорите няма да дойдат в нашия регион.

Борисов показа на картата на Балканате основните инфраструктурни проекти, свързани с транспортните коридори с номера 4, 8 и 10. И пресметна, че за реализирането им са необходими 30 милиарда евро.

"Всичко, което е необходимо, го има на Балканите. Те са райско място", заяви Бойко Борисов.

„Крайно време е да говорим с цифри и срокове за транспортните коридори. Цялата сума на инвестициите в инфраструктура на Балканите ще струва 30 милиарда евро", изтъкна българският премиер. И отбеляза, че за войните в региона са похарчени 50 милиарда.

Точно това изявление на българския министър-председател впечатли силно неговия албански колега.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе