Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

US-ракета заплашва руската противовъздушна отбрана

US-ракета заплашва руската противовъздушна отбрана

Ракета "земя-земя" Precision Strike Missile (PrSM), разработвана от корпорацията "Локхийд Мартин" за военновъздушните и военноморските сили на САЩ може да преодолее руската система за противовъздушна отбрана. Това съобщи пред изданието Breaking Defense американският генерал Джон Рафърт, цитиран РИА Новости.

По думите му, на европейския театър на бойните действия ракетата ще бъде използвана на първо време като контрамярка на руската система на ПВО. При това в Тихия океан тя трябва да противодейства на китайските бойни кораби.

Военният подчерта, че разработката трябва да замени тактическата ракетна система ATACMS. Размерът на тази ракета ще е по-малък от предишните, което ще позволи да се поместват повече заряди на установката.

Изданието съобщава, че успешното изпитание на PrSM е проведено на полигона Уайт Сенд в Ню Мексико на 10 декември. Ракетата е преодяла приблизително 240 километра и е поразила всички цели.

Precision Strike Missile може да бъде въведена на въоръжение през 2023 году. Планира се след две години да бъде обновена с оборудване на функцията за проследяване на движещи се цели в зависимост от тяхното радиоизлъчване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе