Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Общинските съветници от ДПС в Силистра ще работят като независими до края на мандата

Общинските съветници от ДПС в Силистра ще работят като независими до края на мандата

Общинските съветници от ДПС в Силистра вече няма да представляват Движението в местния общински съвет. Те не са съгласни с водената в местната структура на ДПС кадрова политика. И тримата заявиха, че остават в партията, но до края на мандата ще работят като независими общински съветници.

Ведат Сали, Мехти Сакалъ и Ганчо Неделчев обявиха, че не приемат кадровата политика и безпринципното, според тях, поведение на местните лидери на ДПС. Конфликтът тлеел от месеци, но нещата вече излезли извън контрол, обясни Ганчо Неделчев:

"Те го обърнаха тука на шуро-баджанащина и се назначават само техни хора, техни близки, приближени на възлови места. Лично аз и моите двамата колеги никога не сме членували в друга партия. Нямаме и намерение да членуваме в друга партия. Но при така стеклите се обстоятелства те просто нямат нужда от нас".

Чашата преляла при подреждането на листите за предстоящите избори.

Ганчо Неделчев: "Подредиха листите както на тях им харесва - господин Аталай, госпожа Невин Хасан. Досега изкарвахме с Камен Костадинов водач по 27, 28, 30 хиляди гласа. Предните избори вадим 18 - пак същите водачи, вадим 17 - пак същите водачи. Да чакаме да станат 10 хиляди гласа ли?"

Ще работите ли като членове на ДПС за тази кампания?

"Ако ни търсят, ще работим".

Тримата са изпратили отворено писмо за решението си до ръководството на партията и до почетния председател Ахмед Доган и очакват ответна реакция.

Движението за права и свободи представя в този час листите си за предсрочните парламентарни избори.   


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе