Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Община Силистра затяга контрола над работата на фирми по водния цикъл на града

Община Силистра затяга контрола над работата на фирми по водния цикъл на града

Община Силистра затяга контрола над работата на строителните фирми, които изграждат водния цикъл на града. Набелязани са и конкретни мерки за подобряване организацията на движението в районите, където се извършват строително-ремонтните работи.

Действията на общината идват като отговор на откритото писмо на Реформаторския блок от преди няколко дни, в което се настоява за по-ефективен контрол по проекта.

Общо 16 са районите, с които се извършват строителни и монтажни работи за изграждането на новата ВиК мрежа на Силистра. На места изкопите са с дълбочина от 8 метра и са опасни. Инспектори от общината ще следят строителните обекти да бъдат обозначени с указателни и предупредителни табели и заграждения с цел да не се допускат инциденти.

Всяка сряда на интернет страницата на общината ще бъде публикувана подробна и актуална информация за хода на строителните работи и сроковете за приключване. Например, в района на Дунавския парк строителството временно е спряно заради открити артефакти, които трябва да бъдат изследвани и консервирани.

По повод оплаквания на граждани за завишено ниво на прах, от фирмата изпълнител уверяват, че всеки ден районите се пръскат в вода, но заради високите температури ефектът е краткотраен.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе