Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин на среднощно водка парти за ЧРД

Путин на среднощно водка парти за ЧРД

Руският президент Владимир Путин отбеляза 61-вия си рожден ден с водка и торта в компанията на китайския си колега Си Цзинпин. "Вчера (в понеделник - бел. ред.) последната среща беше с китайския ръководител. Беше 11 часа през нощта. След това предложих да изпием по чаша водка и китайските другари се съгласиха. Изядохме и тортата, която те ми подариха", разказа с усмивка Путин, който бе в Бали за форум на Азиатско-тихоокеанското сътрудничество.
По повод евентуална среща с американския президент Барак Обама той посочи, че това ще стане, когато се появи такава необходимост. "Не смятам, че трябва да се организират срещи заради самите срещи", отбеляза Путин пред репортери в края на форума.

По повод ликвидирането на химическия арсенал на Дамаск той подчерта, че Русия и САЩ споделят обща позиция за това как да бъдат унищожени химическите оръжия в Сирия. Според него определеният едногодишен срок за унищожаване на сирийските химически запаси е реалистичен.

Що се отнася до съдбата на сирийския президент Башар Асад, Путин подчерта, че този въпрос трябва да се реши не от Русия или от друга държава, а от сирийския народ.

Наред с това руският държавен глава се обяви за разширяване на участниците в международната конференция за Сирия, известна като "Женева"-2. По думите му към тях може да бъдат привлечени големи мюсюлмански държави като Индонезия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе