Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин: Не съм решил за четвърти мандат

Путин: Не съм решил за четвърти мандат

Руският президент Владимир Путин още не е решил дали ще се кандидатира за четвърти мандат на изборите през 2018 г. Това разкри самият той в интервю за агенция Блумбърг по време на срещата на Г-20 в китайския град Ханджоу.

Путин припомни, че този месец в Русия ще има парламентарни избори. "Дори след това имаме почти още две години", добави той, имайки предвид президентските избори. "Затова е абсолютно преждевременно да се говори за това. Знаете ли, в съвременния, бързо променящ се свят да се говори за това е направо вредно", каза Путин. "Трябва да се работи, да се изпълняват задачите, които сме си поставили, да се вдига жизненото равнище, развитието на икономиката, на социалната сфера, да се повишава отбранителната способност на страната. В зависимост от решаването на тези задачи, ще мислим как да се организира президентската кампания през 2018 година", добави Путин. На въпрос дали бъдещият руски президент може да е представител на по-младо поколение политици, Путин отговори: "Да, разбира се. Мисля, че един бъдещ лидер трябва да е достатъчно млад, но и в същото време зрял".

В Китай той и американският президент Барак Обама разговаряха близо 90 минути, като обсъдиха хуманитарни доставки в Сирия, намаляване на насилието, сътрудничеството в борбата с въоръжените групировки и ситуацията в Украйна. "Срещата мина добре, работата ще продължи", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Обама определи разговора като продуктивен. По думите му двамата обсъдили възможността за съвместна борба срещу групировките "Ислямска държава" и фронта "Ан Нусра". Американският президент добави, че рамките на разговора било проведено "продуктивно обсъждане" на условия, които "позволяват и САЩ, и Русия да се съсредоточат върху общите врагове, каквито са "Ислямска държава" и "Ан Нусра". В същото време той посочи, че не се предвижда сваляне на санкциите срещу Русия докато не бъдат изпълнени Минските споразумения във връзка с Украйна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе