Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин намекна, че ще се кандидатира за нов мандат

Путин намекна, че ще се кандидатира за нов мандат

Москва. Президентът на Русия Владимир Путин намекна, че не изключва да се кандидатира за четвърти мандат на следващите редовни президентски избори през 2018г, предадоха световните агенции.

Той направи коментара по време на среща с руски специалисти и журналисти. Запитан дали би се кандидатирал, след като изтече сегашният му 6-годишен мандат, Путин отговори: "Не го изключвам".

Социологически проучвания сочат, че поне от година насам значителен брой руснаци по-скоро биха искали да видят ново лице в Кремъл. Путин доминира руската политика вече 13 години и по конституция има право на нови два последователни мандата.

Ако наистина се кандидатира и спечели, това означава, че може да е начело на Русия до 2024г, което би го направило един от най-дълго управлявалите страната от създаването на бившия СССР преди близо век.

Путин заяви, че бившият италиански премиер Силвио Берлускони, нямало да има толкова проблеми със закона, ако бил хомосексуален.

"Берлускони отиде на съд, само защото живее с жени. Ако беше хомосексуален, никой нямаше да го докосне", каза Путин. След коментарите на руския президент бившият италиански лидер Романо Проди, който присъствал на срещата избухнал в смях.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе