Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

И на Путин му доскуча  

И на Путин му доскуча  

 

На руския президент Владимир Путин, който работи в режим на дистанция заради разпространението на коронавируса от къщата си в Подмосковието, вече му липсва общуването с  хората. Това разказа прессекретарят му Дмитрий Песков в ефира на телевизия „Россия 1“.

По думите му общуването с хората е приоритет на държавния глава, „защото именно по този начин той получава реална представа“.

Наскоро и премиерът Борисов се оплака, че му липсва директния контакт и му е омръзнало да гледа само генерал Мутафчийски, вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. За разлика от Путин обаче Борисов не спира да обикаля заводите, които шият защитни облекла, маски и шлемове.

Пеков заяви още, че за здравето на Путин може да съди по работния му график. Всички контакти онлайн остават, а видеоконференциите се множат.

По последни дани заразените в Русия с коронавирус са 15 770, жертвите са 130, оздравели са 1 291 човека. Огнище на заразат в Русия е главно Москва, където вчера имаше информация, че са дислоцирани нови десетки коли на „Бърза помощ“, за да могат да транспортират до болниците всички болни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе