Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин чака САЩ да узреят за диалог

Путин чака САЩ да узреят за диалог

"Аз не знам, нека сами решат искат ли да развиват отношенията си с Русия, или не. Затова: Нужен е диалог – моля, заповядайте, готови сме. Не е  нужен – ние ще почакаме, докато те узреят". С тези думи руският президент Владимир Путин коментира пред НТВ ситуацията в отношенията между двете държави.

Преди това той заяви, че възможностите на неговия колега Доналд Тръмп да промени нещата са ограничени от американската политическа система.

"Виждаме, че системата е така устроена, че много неща, които Тръмп би искал да направи, не се оказват възможни. Макар че, разбира се, много зависи от политическата воля", каза Путин.

Той отбеляза, че и Русия, и САЩ имат интерес да водят диалог. Опитите за постигане на целите със сила не се увенчават с успех, смята той.

"Диалогът е необходим. Те си представят решението на едни или други въпроси по един начин, а ние - по друг. Без диалог обаче е невъзможно да се постигне консенсус. Така че щом те бъдат готови, ние с удоволствие ще развиваме тези отношения", каза Путин по адрес на САЩ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе