Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин: Бедните са проблемът на Русия

Путин: Бедните са проблемът на Русия

Големият брой хора с доходи под жизнения минимум е един от основните нерешени проблеми на Русия, заяви президентът на страната Владимир Путин на правителствено заседание, цитиран от ТАСС и БГНЕС. „Основният от нерешените ни проблеми е голямото количество хора, живеещи с доходи по-ниски от жизнения минимум", заяви той пред министрите.

Държавният глава каза, че през 2000 г. тези хора са били около една трета от населението на страната, а днес броят им е намалял до около 20 млн. души, но в един период е достигнал и 15 млн. души.

„Кризисните явления в икономиката през последните години и спадът на цените на петрола, някои други причини, между които външните ограничения, свършиха своята работа, и количеството хора, които живеят под тази черта за съжаление се увеличи", отбеляза Путин.

Той подчерта, че "пред нас стои задачата не само да постигнем най-добрите показатели от последните години, но и да вървим напред, както неотдавна казах на конгреса на партия „Единна Русия", да държим на мушка бедността".

Президентът нареди на правителството задължително да изпълни плановете за нивото на заплатите в бюджетната сфера. Премиерът Дмитрий Медведев пък пожела на Путин от името на министерския съвет победа на президентските избори догодина.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе