Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Съдът пусна Стайко Стайков под домашен арест

Съдът пусна Стайко Стайков под домашен арест

Специализираният съд пусна под домашен арест сина на бизнесмена Миню Стайков – Стайко заради сериозни здравословни проблеми. 

Делото се гледа при закрити врата, именно защото адвокатите на 30-годишния мъж са изложили факти относно неговото здраве.

Съдът не е приел и искането на прокуратурата за назначаване на петорна експертиза, включително и преглед на ядрено-магнитен резонанс. За да вземе решението, се е позовал единствено на тройната експертиза, направена на Стайков-син снощи в МВР болница.

В нея обаче не влизало изследване на ядрено-магнитен резонанс, тъй като МВР болница не разполагала с такъв апарат. Прокуратурата ще протестира решението именно на основанието, че не е допуснато тяхното искане за петорна медицинска експертиза, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев. 

Според адвокат Димитър Вълчев неговият клиент е обвиняем, само защото е син на баща си - Миню Стайков. Както прокурор Кънев, така и адвокатът категорично отказаха да разкрият детайли около заболяванията на Стайков. 

"Нито Конституцията, нито моралът ми позволяват да кажа нещо повече", бе категоричен защитникът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе