Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Психолог: Мафията ни натиска постоянно с корупция

Психолог: Мафията ни натиска постоянно с корупция

Нямаме време за провали като държава и като общество. Хората са изтощени от корупцията в България. Така психологът Пламен Димитров определи реакцията на арестите на служители на ГДБОП за чадър над разпространението на наркотици в страната.

В петък бе обявено, че са арестувани шефът на отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици“ в ГДБОП и началникът на сектора в същата дирекция. Задържан бе и още един служител от вътрешното ведомство.

"Факторът за корупцията е свърна със самоуважението, лично достойнство и професионално развитие. Има натиск - мафията разполага с големи ресурси. Натискът е постоянен, въпросът е какво правим с него", каза още Димитров пред бТВ.

"Много хора се задействат да удовлетворят импулсите на материализма у хората. Полицаи искат да оставят на децата си повече на семейство си от пенсията си за честна служба. Склонността към корупция тогава нараства драстично. Сривът на моралната ни система е най-голямата предпоставка за подкупи", допълни психологът.

По думите му никой не е застрахован от това да се подаде на изкушението и е много важно да има обществена бдителност.

"В България обаче виждаме синдром на придобита институционална недостатъчност", заяви Пламен Димитров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе