Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Прояви за Еньовден в Шумен, Силистра и Хан Крум

Прояви за Еньовден в Шумен, Силистра и Хан Крум

Второто издание на фестивала "Еньовска магия" започва в 10 ч. в Градската градина в Шумен. Организатор е народното читалище "Боян Пенев". В празника ще се включат деца от детските градини в Шумен и възрастни от домовете за стари хора в града. Ще бъдат организирани арт-работилница, рисунка на асфалт, книжна изложба и базар на открито. 

Над 120 души ще се съберат тази вечер пред читалището в село Хан Крум за традиционния Еньовденски празник. Състави от Троица, Осмар, Илия Блъсков и клуб „Задявка” от Шумен ще участват в програмата, която започва от 18 ч. "Читалището е подготвило 160 букетчета от билки, въпреки че според обичая трябваше да са 77 и половина", съобщи читалищният секретар Десислава Величкова. Отец Иван ще освети билките и билковия венец, под който гостите ще минат в началото на празника.

Празник под мотото "Магията на Еньовден" организират тази вечер от общинската администрация в Силистра. Гостите ще могат да видят автенично представяне на обичай на Еньовден, както и пролетни песни, игри и танци с участието на местните фолкорни групи "Добруджа", "Сребърна", "Гребенци" и ансамбъл "Добруджа". На площада пред Етнографския музей ще се предлага билков чай, ще има и щандове за продажба на билки. Празникът започва в 17 ч., а заради него движението на превозни средства в района ще бъде преустановено до 19,30 ч.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе