Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Протестират домашния арест на подкупен полицай

Протестират домашния арест на подкупен полицай

Окръжната прокуратура в Силистра внесе протест срещу взетата от съда мярка за неотклонение „Домашен арест“ на старши разследващия полицай, обвинен за подкуп. Състав на Силистренския окръжен съд е приел, че е възможно обвиняемият да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Въпреки това, съдът е постановил по-леко наказание, тъй като полицаят се грижел сам за малолетното си дете и за болните си родители. Според прокуратурата, взетата мярка за неотклонение „Домашен арест“ е незаконосъобразна и настоява за арест, тъй като на свобода полицаят има възможност да влияе върху определени лица и свидетели.

Радио Шумен припомня, че на 29 август непосредствено след вземане на подкупа разследващият е бил задържан за срок до 24 часа. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра срокът на първоначалното му задържане е бил удължен до 72 часа с цел довеждането му в съда.

Предстои по протеста на Окръжната прокуратура в Силистра срещу определената от съда мярка за неотклонение „Домашен арест“ да се произнесе Апелативният съд във Варна.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе