Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Протестиращи искат среща с властта

Протестиращи искат среща с властта

Среща с местната власт в присъствието на медиите поискаха представители на най-младата неформална гражданска група „Протест Силистра“, която е с над 1500 последователи. Според  говорителя на групата Магдалена Генова, тяхна декларация до националните органи на властта е станала официално становище на всички протестни комитети в страната. Сега силистренските граждани търсят контакт с местната управа за поставяне на наболели проблеми и търсене на отговори , уточни за Радио Шумен Генова.

"Най-вече настояваме да се преразгледа проектът "Дунав мост 3", за да можем да работим относно предвижването на тировете и тяхното пренасочване. Искаме да бъдат взети конкретни мерки срещу мръсния въздух. Бюджетът на Община Силистра за снегопочистване е с 20 000 лв. повече, поради което държим да знаем как се разходват парите", посочи тя.

Магдалена Генова подчерта, че събуждането на гражданското общество е спонтанна реакция на хората, продиктувана от желанието в диалог с местната власт, да се търсят решения на най-важните проблеми в Силистра.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе