Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

БЛС: Утрешният протест няма да наруши обслужването на пациентите

БЛС: Утрешният протест няма да наруши обслужването на пациентите

В утрешния национален лекарски протест в София ще се включат само медици, които не са на работа. Това обяви пред "Хоризонт" председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев. В протеста са приканени да се включат лекари от цялата система:

Ние сме се обърнали към всички регионални колегии, и към зъболекарският съюз, и към фармацевтичният съюз, към нашите колеги, най близко стоящи до нас, асоциация на професионалисти по здравни грижи, общински болници, частни болници също, областни болници също, университетски болници, общопрактикуващи лекари, специалисти в извънболничната помощ, така че очакваме и тяхната подкрепа. Никъде няма да бъде нарушено обслужването на пациентите и запазването на тяхното здраве и живот Навсякъде всичко ще си работи. Тука ще дойдат хора, които са свободни от работа.

Лекари от всички лечебни заведения в Благоевградска област са потвърдили участие в националния лекарски протест утре. От районната лекарска колегия информираха, че общопрактикуващи лекари и лекари от доболничната помощ също ще участват в митинга. Органазира се пътуването им до столицата.

По четири автобуса с протестиращи лекари ще тръгнат утре за столицата от Пловидив и Плевен, съобщиха регионалните колегии.

Около 70 лекари от Бургас, Айтос и Карнобат и на над 60 лекари от Великотърновска област също ще се присъединят към националния протест.

Лекарите от Силистра и района няма да пътуват до столицата, но ще подкрепят исканията на колегите си от цялата страна с половин часов протест в двора на Областната болница в Силистра.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе