Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Програма "УТРО" - 14 март, събота

Програма

Започва Националният пешеходен поход „Оттук започва България”. Тази година походът е посветен на 1334 – годишнината от създаването на българската държава и на 113 години ТД „Мадарски конник”в Шумен.

За включените исторически, културни и природни забележителности в маршрута на похода разказва Ангел Филипов, председател на туристическото дружество.

Дванадесетокласникът Петър Скорчелиев от Природоматематическата гимназия „Св. Климент Охридски” в Силистра участва в едно от най – престижните математически състезания в света -  Международния турнир HARVARD – MIT Mathematics Tournament, който се организира от Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт. Петър участва в състезанието като част от отбора на бургаската математическа гимназия. С него ще ни срещне Маргарита Иванова от Силистра.

За втора поредна година в село Брадвари се провежда алианският събор „Невруз“. Ще говорим за празника, като част от историята, бита и културата на местното население.

В предаването ще ви разкажем за две учителки, решили да включат вечните български филми в обучението по литература. Здравка Радева и Йорданка Филева от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” в Търговище преподават българската литературна класика и с емоционалните внушения на киното.

Екипът на предаването – Роза Енчева и Виктория Стефанова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе