Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

По Националната програма за енергийна ефективност са одобрени 15 блока в Силистра

По Националната програма за енергийна ефективност са одобрени 15 блока в Силистра

15 жилищни блока в Силистра са одобрени за саниране през тази година по Националната програма за енергийна ефективност на жилищните сгради. Документи за включване в програмата могат да се подават всеки работен ден в общинската администрация.

Две софийски фирми са спечелили обществената поръчка по дейностите по обследване за енергийна ефективност и издаване на технически паспорти на жилищните сгради. Те могат да обследват всички сгради, допустими за финансиране, без да се губи време за нови процедури, обясни Радостина Радева от екипа на програмата: 

По този начин всеки блок, който отсега нататък подаде заявление, веднага ще стартира самото обследване. Спестихме си много време по този начин.

До края на месеца ще бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-монгажните работи. Във всяка сграда ще работи само една фирма с цел по-добър контрол и качество на строителството.

Очаква се строителните работи да започнат до края на лятото. От програмата отново подчертаха, че държавното финансиране е в размер на 100% и никой няма възможност да злоупотреби с имота на гражданите, каквито съмнения имат някои хора. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе